jueves, 25 de septiembre de 2008

DUBLE BUBLE

http://www.youtube.com/watch?v=2oSGhkGhEKA&feature=related foto y textos extraidos de http://www.osona.ca/duble.htm

Duble Buble és una formació osonenca que neix a principis dels vuitanta. El 1983 es consolida com a grup de rock arribant a la final del 2n Concurs de Rock de l'Ajuntament de Barcelona. Un any més tard guanyen el premi "Mogollón Barcelona" i el 1985 el premi "Juventas" atorgat per l'Escola Superior de Relacions Públiques de la Universitat de Barcelona i Ràdio 4. El mateix 1985 enregistren el seu primer L.P. "Urbi et orbi" i dos singles. D'aquest primer disc en destaca "Perduts al mig de l'espai" que es situa en primer lloc a les llistes d'èxits de la majoria d'emissores de ràdio catalanes i fins i tot acaba sent versionada per l'Orquestra Principal de la Bisbal que l'incorpora al seu repertori. Un altre dels temes importants del disc és el "M'estimes tant que m'abonyegues" amb lletra de Quim Monzó i Jaume Vallcorba- Plana.

L'any 1987 llancen al mercat el segon L.P. "Clava't", incorporant altra vegada lletres de reconeguts escriptors com Maria Jaén, Quim Monzó o l'enyorat Ramon Barnils. El tema "Clava't" aconsegueix arribar al número 1 de les llistes d'èxits del programa de TV3 "Clip Club" presentat pel popular Mikimoto.

El 1988 enregistren el seu tercer L.P. "Vides exemplars". D'aquest tercer àlbum graven el videoclip "El sentit de la vida" amb col·laboració del programa "Oh Bongonia" de TV3. Amb els tres anys que van del 1986 al 1988 els Duble Buble realitzen al voltant de 200 concerts trepitjant escenaris de tot Catalunya , País Valencià i Illes Balears.

El 1989, després de diversos problemes amb la seva discogràfica, els Duble Buble abandonen el món actiu de la música. D'aquesta manera desapareixia una de les bandes més decisives de la història moderna del pop-rock català i naixia un mite que s'ha mantingut present en la memòria sonora de més d'una generació.



No hay comentarios: